Sykdom ødelegger for Northug. Nå spøker det for sesongåpningen på Beitostølen.

Published
Annonse

Petter Northug har blitt syk.

- Bare så det er sagt, så har ikke dette noe å gjøre med beina til Petter som det har stått i media. Han har følt seg bra igjen etter Bruksvallarna og har hatt overskudd. Men Petter begynte å kjenne det i bihulene på tirsdag, og det ble ikke bedre i går, forteller trener Stig Rune Kveen til tvsporten.no.

I går kjørte Kveen og Northugs lagkamerat Chris Jespersen til Beitostølen, mens Northug ble igjen hjemme i Trondheim.

- Da jeg var innom onsdag morgen var han ikke bedre i nesa. Vi måtte derfor la han bli igjen for å slappe av, samt at legen kom besøk, sier Kveen.

- Uflaks!

Landslagsledelsen mener det nå blir vanskelig for Northug å få gå verdenscuprenn neste helg i Finland.

- Ruka henger i en tynn tråd nå ja, om han ikke går her på Beitostølen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG.

- Er det kjørt?

- Hehe, jeg sier det henger i en tynn tråd ihvertfall. Det er uflaks for Petter, men sånn er det. Sykdom kommer av og til, og noen ganger på et ubeleilig tidspunkt som nå. Jeg tror Petter er rimelig forbanna nå, sier Løfshus til VG.

Northug i Bruksvallarna, Sverige. Før han ble forkjølet.

Northug i Bruksvallarna, Sverige. Før han ble forkjølet.

Men:

- Vi har fortsatt et håp om å se Petter til start her på Beitostølen i løpet av helga, men det er meget usikkert. Det viktigste er at han blir fort frisk. Vi i støtteapparatet er uansett på plass og skal gjøre det vi kan for at Chris Jespersen går raskest mulig her. Også han kjemper om en OL-plass, så vi har viktige renn i vente, avslutter Kveen.

Sist uke sto Northug over et renn i Sverige pga litt tunge bein. I stedet skulle han satse alt mot Beitostølen.

- Vi er inne i en periode med mye trening, og ønsker å spare kruttet til neste helg. Da kommer viktigere løp og kvalifisering til v-cup, sa Kveen til tvsporten.no da.

Men nå har uflaks gjort at Petter har blitt syk, like før han skulle vise seg frem for Norgeseliten.

Northug har den siste tiden tilbakelagt 32 dager i høyden med lagkamerat Jespersen, før han reiste ei uke til Gran Canaria og ei uke i Bruksvallarna. Den siste uken har han tatt det med ro i Trondheim, og håper nå å bli frisk raskest mulig.

Se når Northug blir helt knekt i løpet av få minutter.