Sergej Ustjugov går ikke "Monsterbakken"

Sergej Ustjugov går ikke "Monsterbakken"

Ustjugov gir FIS skylda for Tour-exit

Treneren: - Etappen skulle aldri vært arrangert

Published
Annonse

Sergej Ustjugov går ikke den avsluttende etappen av Tour de Ski. Fjorårets vinner får dermed ikke muligheten til å forsvare tittelen.

- Jeg er veldig bekymret. Han sliter med ryggen. Det kom etter fellesstarten i Oberstdorf. Jeg sa det til FIS mange ganger at det ikke burde vært fellesstart i de trange løypene. De burde i stedet arrangert sprint, sier trener Marcus Kramer til NRK.

Sergej Ustjugov falt hele tre ganger underveis i fellesstarten, ifølge russerens trener.

– Han var rasende. Han sa ord som ikke egner seg på trykk, sier Cramer.

Ustjugov har knivet om sammenlagtseieren med Cologna gjennom hele Touren. Men i går fikk russeren en svært tung dag i sporet. Russeren kom i mål 42 sekunder bak vinneren, og ble skjøvet ned på en 3. plass i Tour-sammendraget.

Nå er det slutt for Ustjugov, og må prøve å bli frisk til OL.

- Jeg er veldig bekymret, avslutter Cramer.

Slik er Tour-sammendraget før "Monsterbakken"

1. Dario Cologna

2. Alexey Poltoranin + 1:14,4

3. Sergej Ustjugov + 1:21,5

4. Alex Harvey 1:22,7

5. Alexander Bolshunov 1:39,4

6. Martin Johnsrud Sundby 1:42,2

7. Hans Christer Holund 2:12,9

8. Alexey Chervotkin 2:33,9

De norske guttene sliter i sammendraget

De norske løperene gikk seg så godt som ut av kampen om sammenlagtseieren i går, etter en dårlig 15 km klassisk fellesstart. Beste norske ble Hans Christer Holund på en 8. plass.

- Det er skremmende rævva. Jeg har ikke noe å skylde på. Jeg er ikke bedre. Det har ikke noe med å luftveiene å gjøre, det er formen. Det er opp og ned hele tiden, sier en skuffet Sundby til NRK.

- Dette er skuffende av de norske guttene. Nå må vi brette opp armene. Martin må få løpet ut av kroppen i kveld, så har han mulighet til å gå seg opp om han har dagen. Det er mange utlendinger som går fort på ski, så man må være på topp hele tida, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.