Northug nr 17 i sesongdebuten: "Tuner inn formen til Lillehammer neste helg"

Published
Annonse

Petter Northug sesongdebuterte med å bli nr 17 under Norgescuprennet på Gålå i dag. Northug gikk i mål 1 minutt og 27 sekunder etter Anders Gløersen som vant.

- Det er høyt nivå i Norgescupen, så dette er som forventet. Han var syk forrige uke, så han trengte en skikkelig gjennomkjøring før Lillehammer neste helg. Vi ser på dette som trening, så tar vi med oss at Petter gikk veldig raskt de siste kilometerne, sier trener Stig Rune Kveen.

Northugs lagkamerat Chris Jespersen ble nr 4, to sekunder fra pallen.

- Petter er mest av alt sur på Chris for at han ikke klarte å komme på pallen, siden han lå så godt an underveis. Men vi bør ta den kommentaren med en god dose humor, sier Kveen.

Northug, ukas store snakkis

Og Northugs humor har vært et brennhett tema den siste uka etter at han ble vraket til sesongåpningen i finske Kuusamo. Northug svarte på vrakingen med å legge ut det mye omtalte "tegneserie-bilde" på instagram.

- Det har vært en del av sjargongen mellom Petter og @langrennsgutta over lang tid, er Kveens korte kommentar til skrivende presse etter dagens løp.

I morgen er det sprint på Gålå. Og der er det ventet at Northug stiller til start.

- Petter er i rute både til Lillehammer og OL, sier Kveen.

P.S: Chris Jespersen sin 4. plass i dag kan bety at han nærmer seg en world cup-plass under Skiathlon på Lillehammer neste helg. Northug er allerede forhåndsuttatt til både sprinten og Skiathlon.

Northugs lagkamerat i Team Northug, Chris Jespersen.

Northugs lagkamerat i Team Northug, Chris Jespersen.