Chris Jespersen sikret Team Northugs første seier for sesongen.

En lykkelig Chris Jespersen i Bruksvallarna, Sverige.

En lykkelig Chris Jespersen i Bruksvallarna, Sverige.

Published
Annonse

Chris Jespersen knuste all motstand i sesongdebuten i svenske Bruksvallarna. I Petter Northugs fravær tok Jespersen ansvar for Team Northug, og gikk i mål på den "korte" 15 kilometeren på 30 minutter og 56 sekunder. Nærmest var Simon Lageson fra Sverige, 31 sekunder bak Jespersen. Tore Leren fra Norge ble nummer 3.

- Jeg er ikke overrasket. Han har virket veldig sterk på trening i det siste, sier Petter Northug, lagkaptein på Team Northug.

Jespersen stilte ikke til start i "Tre Kronor"-drakten, etter fare for søksmål. Men til tross for at han gikk med fjorårets drakt, hadde ikke det noe å si for tempoet i sporet. Jespersen ledet fra start til mål og kunne innkassere sesongens første seier og god selvtillit før nasjonal åpning på Beitostølen neste helg. Der står kampen om verdenscup-plass i finske Ruka.

- Dette var en bra gjennomkjøring, men det er til neste helg det gjelder for å få kommet seg fortest mulig ut i world cup-sirkuset. Hvis han går raskt på Beito, vil han få sjanser. Det er 15 km skøyting under OL som er målet for Chris, og ambisjonene er deretter. Derfor må han levere varene allerede fra neste helg, men det har sett veldig bra ut på trening den siste måneden, sier trener Stig Rune Kveen.

Northug jr. sto over dagens sesongåpning i Bruksvallarna i Sverige. I stedet vil han satse alt mot åpningshelgen på Beitostølen neste helg.

- Jeg har vært her i Bruksvallarna ei uke, fått testet ski og trent bra med flere hardøkter. Men nå vil jeg forberede meg til Beitostølen på fredag, sier Northug.

Det lå ingen dramatikk i at Northug droppet dagens renn, forklarer trener Kveen.

- Petter var påmeldt rennet i dag allerede tidlig i oktober da vi fant ut at vi kunne ligge her på treningssamling. Men vi er inne i en periode med mye trening, og ønsker å spare kruttet til neste helg. Da kommer viktigere løp og kvalifisering til v-cup, sier Kveen til tvsporten.no.

Northug har den siste tiden tilbakelagt 32 dager i høyden med lagkamerat Jespersen, før han reiste ei uke til Gran Canaria og nå ei uke i Bruksvallarna. Tidlig neste uke reiser han til Beitostølen for nasjonal åpning neste helg.