Alle herreløperne er friske - ingen Petter Northug i Tour de Ski

Published
Annonse

Petter Northug var førstereserve til Tour de Ski som starter i Sveits 30. desember. Men nå er håpet om Tour de Ski-deltakelse ute for Northug.

- Alle uttatte løpere til Tour de Ski er per tiden friske og klare for å gå skirenn lørdag 30. desember i Lenzerheide, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

Det store usikkerhetsmomentet har vært Martin Johnsrud Sundby. Men nå skriver Skiforbundet at Johnsrud Sundby har gjennomført gode treningsøkter den siste uken, og føler at kroppen nå fungerer som den skal.

– Det vil selvsagt likevel alltid være en løpende vurdering, spesielt i en OL-sesong, av hvordan luftveier og helsetilstand er, sier landslagslege for allround Petter Olberg.

Johnsrud Sundby reiser til til Mellom-Europa i morgen. Dermed blir det ingen åpning for Northug som håpet i det lengste å få gå Touren. Her forklarer Northug hvorfor han vil gå Tour de Ski:

Suveren Tour de Ski-statistikk i 10 år

I Tour de Ski har Northug hatt en god historikk. I 2015 vant han Touren før han tok fire gull i Falun-VM. Northug har hele seks pallplasser sammenlagt i Tour de Ski de siste åtte årene. Men i fjor måtte han stå over pga overtrening.

- Jeg trenger Tour de Ski for å få en god oppladning til OL. Jeg vil konkurrere mot de beste i verden, for å få god matching, sa Northug til tvsporten.no før jul.

Ber Northug trene, ikke konkurrere

Petter Northug har kun gått ett verdenscuprenn denne sesongen. Det endte med en 32. plass under sprintprologen på Lillehammer. Spørsmålet nå er om landslagsledelsen likevel gir plass til Northug, selv om han ikke har prestert så langt i sesongen.

Landslagssjef Vidar Løfshus vraket Northug til Tour de Ski forrige uke, og uttalte følgende:

- Northug kan eventuelt steppe inn ved forfall om han ønsker det selv. Men vår klare anbefaling er likevel at Petter nå behøver å fullføre en god treningsperiode, og derfor har best av å gå gode konkurranser i januar. Vi har tett kontakt med teamet rundt Petter for å få han best mulig rustet mot et eventuelt OL, og har skissert følgende konkurranseplan: Skandinavisk Cup i svenske Piteå første helgen januar, NM Gåsbu helgen etter og deretter verdenscup i Planica 20. - 21. januar 2018, forklarte Løfshus.

Petter Northug har den siste tiden trent i Trondheim og Mosvik, hvor han også har feiret jul med sin nærmeste familie. Julaften la han ut dette gamle bildet på sin mye omtalte instagram-konto:

God Jul ⛄️🎄🎅🏾 #throwback

Et innlegg delt av Petter Northug Jr (@jantelov1)