Ny smell for Team Northug - sliter med feber, skallebank og låsning i ryggen.

Chris Jespersen er skuffet etter dagens sesongpremiere.

Chris Jespersen er skuffet etter dagens sesongpremiere.

Published
Annonse

Petter Northug er hjemme i Trondheim med tette bihuler. Bedre går det ikke med lagkameraten i Team Northug, Chris Jespersen.

- Jeg har hatt feber to netter på rad nå. I tillegg har jeg en låsning i ryggen og vokner med skallebank. Jeg går på smertestillende for å komme meg gjennom dette, så det har ikke vært noen god oppladning, forteller Jespersen.

Jespersen endte langt nede på resultatlista på dagens 15 km klassisk i lett snøvær på Beitostølen. Vant gjorde Martin Johnsrud Sundby, foran Johannes Høsflot Klæbo.

Nå blir det en kamp mot klokka for Jespersen for å bli frisk. Han må prestere på søndagens 15 km skøyting for å ha håp om å få gå v-cup.

- Jeg går til kiropraktor for å få knekt mest mulig og løst opp i det. Jeg håper det går over til søndag, og får fortsette å poppe paracet og ibux, sier Jespersen.

- Hva tenker du om dine OL-sjanser?

- Det kommer mye an på søndag. Jeg må nok på pallen for å få gå verdenscup.

- Hva er det med dere i Team Northug som blir syk til sesongstart?

- Petter er tett i bihulene. Jeg har ikke det samme. Jeg voknet natt til i går og var helt "skutt". Jeg vet ikke hva det er, sier Jespersen.

- Petter må få gå!

- Bør Petter Northug få gå i Ruka til helga, selv om han ikke stiller her?

- Ja, det er en mann som tar mesterskapsgull i Norge. Jeg mener ting må legges til rette for at han får forberede seg.

- Det er klart jeg er på lag med Petter, så jeg mener selvfølgelig det. Men jeg tror alle som er interessert i langrenn vil at han skal få gå i Finland. Han er den eneste som tar mesterskapsgull. Det ville vært en fordel om han fikk forberedt seg maksimalt til OL, avslutter Jespersen.