H. Weng skremt etter hackingen av Nora Mørk: - Jeg har gått gjennom alle mobilbildene mine

Published
Annonse

Heidi Weng er redd for hva som kan skje med henne selv etter hackingen av telefonen til håndballstjernen Nora Mørk.

- Det er skummelt. Man blir gal av å tenke på det. I tillegg har vi denne saken med bytting av urinprøver og utestengelse av russiske langrennsløpere. Begge deler er noe jeg ikke har kontroll over, og ikke får gjort noe med. Det skremmer meg og gjør meg mer bevisst på hva jeg kan bli utsatt for.

- Har du tatt noen forholdsregler etter hacking-saken mot Nora Mørk?

- Ja, jeg måtte gå gjennom alle bildene mine på mobiltelefonen min. Men jeg trengte ikke å slette noen. Uansett er det mine bilder og min telefon. Det skal være privat, så det er trist at det skal være sånn som Nora Mørk opplever, sier Weng til tvsporten.no.

Marit Bjørgen skryter av måten Nora Mørk står fram på, etter at private bilder ble hacket.

- Det er utrolig tøft av Nora. Hun er en profilert håndballspiller og står foran for veldig mange som har vært i samme situasjon.

- Er du redd for egen hacking på telefonen?

- Nei, jeg har uansett ingenting på mobilen min som ikke tåler dagens lys, i tilfelle jeg mister den, sier Bjørgen.

Også bytting av russiske urinprøver under Sotsji-OL opptar de norske langrennsjentene.

- Det er nesten så jeg vil være med å følge urinprøvene mine hele veien, for å se at alt får riktig for seg. Man føler at man lever i en risiko-hverdag. Men jeg kan ikke gå rundt å tenke på det. Da må jeg legge opp og finne på noe annet. Det er alltid noen som vil deg vondt, igjen - se på Nora Mørk, forteller Weng.

- Saken med russerne er synd for langrennssporten. Man må bare respektere at FIS lar de få verdenscup mens IOC utestenger der fra OL. Det finnes ingen positive prøver. Men hele saken er skremmende med tanke på sikkerheten vår. Jeg kjenner en uro for at det kan ramme oss. Vi har ingen sikkerhet, avslutter Bjørgen.

Bjørgen knuste Northug i popularitetskåring. Se hennes frekke svar.