Slik skal konkurrentene stoppe uslåelige Johannes H. Klæbo

Published
Annonse

Det er én mann hele verdenseliten vil slå i sprinten i Davos i morgen. Han heter Johannes Høsflot Klæbo og har utrolige fem strake verdenscupseire.

- Han er i så bra form nå, så han vil slåss om seieren i hvert eneste løp, sier Calle Halfvarsson som har blitt nr 3 og nr 4 i sprintene i Ruka og på Lillehammer. Begge gangene har svensken blitt knust av Klæbo.

Reiser opp og ned fra høyden samme dag

Klæbo venter i det lengste med å ankomme den sveitsiske alpebyen 1560 m.o.h. Like før prologstart reiser Klæbo opp til høyden, før han drar rett hjem igjen etter konkurransen er ferdig. Årsaken er at Klæbo ikke har erfaring med høydeopphold, og vil derfor ikke gamble med helsa i en OL-sesong.

Konkurrentene har planen klar

I Davos venter konkurrentene som har ett mål for øye: Å slå Klæbo.

- Skal man ha en sjanse til å slå Johannes i sprint må man henge på opp siste bakken. Bakskia hans må alltid være innenfor synsfeltet. Da kan det være en mulighet, men det er ikke bare bare å komme dit, sier Emil Iversen.

Klæbo har satt en ny standard for sprint, ved å sette i gang med et voldsomt tempo ut fra start-gaten.

- Jeg tror ikke han er helt umulig på et oppløp i en spurt. Men å gå i fra Klæbo underveis i løypa virker veldig tøft nå. Han bruker styrkene sine riktig og setter i gang med en vanvittig fart fra start. Derfor er det viktig å holde følge til de siste hundre meterne, sier Halfvarsson.

Superlativene sitter løst når Heidi Weng blir spurt om den nye langrennskometen fra Trondheim.

- La oss ikke snakke om Northug nå, det er Klæbo som er kongen. Han er et supertalent. Han er helt sinnsyk. Det er kanskje ikke lov å bruke det ordet?…sier Weng før hun fortsetter:

- Han er i alle fall en helt utrolig mann som vi alle må lære av. Hva er det han driver med? Han er så stor altså!

Klæbo leder verdenscupen overlegent, nesten 200 poeng foran Martin Johnsrud Sundby. Allerede i morgen kan han øke forspranget under sprinten i Davos, samtidig som Sundby har slitt med magesjau og er usikker før søndagens 15 kilometer.

Sprintprologene for kvinner og menn ser du på TV 2 fra 10:35 lørdag formiddag.

P.S. I dag meldte Marit Bjørgen forfall til morgendagens sprint. Petter Northug er ute av form, og stiller ikke til start i Davos.