Petter Northug har forlatt Lillehammer: - Jeg er ikke i form

Published
Annonse

Petter Northug dro i ettermiddag fra Lillehammer - retning Trondheim.

- Jeg føler meg ikke i form, så da er det like greit å reise hjem for å trene i stedet, sier Northug til tvsporten i dét han forlater Lillehammer rundt kl 17 i dag.

- Trenger å trene

I dag ble Northug nr 32 i sprintprologen, og røyk ut før heatene startet. Dermed ble sesongdebuten i verdenscupen av det korte slaget for Petter Northug.

- Petter har behov for en god treningsperiode etter forkjølelsen han pådro seg rett før Beitostølen for et par uker siden, sier trener Stig Rune Kveen.

- Det er synd at Petter ikke er i god nok form til å gå, sier landslagstrener Tor Arne Hetland i en pressemelding.

Northug var påmeldt til morgendagens 30 km fellesstart i verdenscupen på Lillehammer. Slik blir det ikke.

- Med et par uker trening håper vi å få den responsen han trenger. Det er fremgang, og han vurderte helt til det siste å gå i morgen, sier Kveen.

Northugs lagkamerat får endelig sjansen

Også Emil Iversen har trukket seg, og det gir Chris Jespersen sjansen i morgen. Nå får også Simen Sveen muligheten til å vise seg frem, som erstatter for Petter Northug.

Neste helg er det verdenscup i Davos - før verdenscup-sirkuset flytter seg til Toblach helgen etter det igjen. Disse løpene går sannsynligvis uten Petter Northug.

- Nøkkelen til Petter er å få en god treningsperiode nå. Så får vi ta det etterhvert med Tor Arne Hetland hvordan vi skal få matchet Petter fremover, sier Kveen.