Northugs trener går tilbake til gamlejobben

Published
Annonse

Petter Northugs private trener, Stig Rune Kveen, går en travel høst i møte. Kveen returnerer til sin gamle fulltidsjobb som trener ved Meråker videregående skole, samtidig som han trapper litt ned på jobben som Northugs trener, skriver Adresseavisen.

Tvsporten.no har lenge kjent til planene til Kveen, som har hatt permisjon fra Meråker-jobben for å følge Northug tett de siste årene.

- Jeg ser frem til å være litt mer hjemme framover. Jeg har ei jente som skal begynne i 1. klasse og en gutt som begynner i 2. klasse. Jeg ønsker å følge de tettere opp framover, forteller Kveen til tvsporten.no.

Det betyr at Kveen fortsetter som Northug-trener, men at han ikke kommer til å følge eleven sin like tett på høydesamlinger og treninger fra høsten av.

De siste årene har reisebelastningen vært stor for Kveen, siden Northug oppholder seg i høyden rundt 100 dager i året. I tillegg har Kveen vært med som skitester for Northug på nesten samtlige World Cup-konkurranser.

- Det blir litt mer fra et fugleperspektiv nå. Jeg har ingen bekymringer rundt den jobben Petter og Chris Jespersen skal gjøre fremover. De har begge passert 30 år og vet hva som kreves fra dag til dag. Også i Falun-sesongen var jeg ansatt på skolen, og det gikk jo rimelig bra, forteller Kveen til Adresseavisen og sikter til de fire VM-gullene Northug tok med seg hjem fra Sverige.

For tiden er Kveen på Sognefjellet og tester ski for Northug, mens skistjernen er i høyden med lillebror Tomas.