Northug til høyden: - Nå starter OL-forberedelsene

Published
Annonse

Se video øverst i saken der Northug avslører hvilke steder han er på vei til.

Petter Northug setter seg i dag på flyet til Mellom-Europa og OL-sesongens første høydeopphold.

- Nå starter jobben mot OL i Sør-Korea. Jeg har hatt en rolig mai måned etter mange skirenn i april, så nå blir det godt å komme seg på samling, ligge i ro, trene, sove og spise, sier Northug til tvsporten.no.

Lillebror Tomas har lagt opp som skiløper, men tar likevel følge med Northug på den første delen av høydeoppholdet.

- Jeg blir sikkert mobba av Petter på turen for at jeg har fått mage og er usikker på meg selv, skriver Tomas Northug i en snapchat-melding til tvsporten.no.

Mens landslaget samler seg på Sognefjellet de neste sju dagene, drar altså Petter Northug til Alpene. Den første delen av høydeoppholdet bor han på 1800 meter over havet for å gå på rulleski. Deretter flytter mosbyggen seg nesten tusen meter høyere hvor det er gode snøforhold for skigåing.

- Jeg drar til Nord-Italia som er mitt andre hjem, og blir der noen uker. Det blir en tøff og hard jobb som skal gjøres fram mot OL, men jeg ser fram i mot det, forteller mannen med 13 VM-gull og to OL-gull på merittlista.

De siste årene har Northug trent ca 100 døgn i høyden hvert år. Men i fjor høst gikk det galt etter det avsluttende høydeoppholdet før sesongstart i Val Senales. Det skal ikke skje igjen, lover trener Stig Rune Kveen.

- Petter responderer veldig bra på høyde og nå er det viktig å få Petter i gang inn mot OL-sesongen. Samtidig må han ta lærdom av smellen i fjor med tanke på intesitetsstyring under høydeoppholdet og å ta det helt rolig etter endt høydeopphold. Det har gått helt fint i ti år, så fjoråret skriver vi på tabbekvoten, forteller Kveen til tvsporten.no.

Planen er også at Northugs nye lagkamerat, Chris Jespersen, slår følge med Northug etterhvert på høydeoppholdet. Dette blir lagkameratenes første treningssamling sammen på Team Northug.