Johaug knust: - Jeg er tom for ord

Published
Annonse

Therese Johaug mister OL i Sør-Korea etter å ha fått en endelig og enstemmig dom fra CAS på 18 måneders utestengelse.

Therese Johaug er på høydeopphold i Seiser Alm og møtte pressen til et kort møte klokken 12.15.

- Jeg er helt knust. Jeg hadde en stor drøm om å gå OL i februar. Nå vet jeg ikke hvordan jeg skal klare å stå i det. Neste store mål er først om 1,5 år med VM i Seefeld, fortalte en gråtkvalt Johaug på pressekonferansen.

Johaug vil være ferdig med å sone dommen våren 2018, etter at langrennssesongen er over. Dermed vil hennes første konkurranse på snø være langrennsåpningen på Beitostølen i november 2018.

Johaug fikk dommen i går kveld med sin nærmeste familie til stede. I dag morges fortsatte hun med vanlig trening i De italienske alper, selv om OL-drømmen er knust.

- Jeg må få dommen på avstand, men jeg har fortsatt en indre glede av å gå på ski. Jeg vil tilbake på startstreken og vil stå øverst på pallen igjen.

Samtidig sender hun en stor takk til alle som har støttet henne i den vanskelige tiden.

- Jeg vil takke det norske folk, sponsorer og alle som har støttet meg. Nå ber jeg om å få være i fred. Jeg er fortsatt i sjokk, det har ikke gått opp for meg ennå.

Det var Det internasjonale skiforbundet (FIS) som anket Norges Idrettforbunds dom på 13 måneders utestengelse til CAS. De skriver i en pressemelding at de er fornøyd med at de har fått en rettferdig dom fra et upartisk organ.

Johaug hadde håpet å få en maks-straff på 15 måneder slik at hun kunne ha rukket OL. Til tross for den store nedturen tok en knust Johaug seg tid til å svare på noen spørsmål fra pressen.

- Hva tenker du om straffen, Johaug?

- Den er alt for streng. Jeg så ikke dette komme. Jeg hadde håpet på en opptur, så ble det en gedigen nedtur.

- Jeg er tom for ord. Jeg har mistet OL-drømmen. Jeg har ikke mer å si i dag og ber om respekt for det, forteller Johaug før hun forlater pressekonferansen etter å ha gitt sin uttalelse og svart på spørsmål i til sammen 10 minutter.