Northug vraket

Published
Annonse

Norges Skiforbund vraker Petter Northug til World Cup-starten i finske Ruka.

- Petter ble syk og fikk ikke vist seg frem på Beitostølen, men nå er han frisk og klar for å gå skirenn. Han burde selvfølgelig fått muligheten i Ruka. Det er ikke 10-11 løpere som er sterkere enn Petter, han er en sterk tour-løper og minitouren til helga passer perfekt. Det hadde gitt en optimal inngang på en viktig OL-sesong. Ingen vet bedre enn Petter hva som skal til for å lykkes i mesterskap. Det burde selvfølgelig landslagsledelen ha tatt hensyn til, dette er langt fra optimalt for gullgrossiten, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.

Landslagsledelsen vil gi Northug sjansen først under world cup på Lillehammer helga etter, der Norge har nasjonal kvote og kan stille med 15 løpere.

- Han har følt seg ruskete og vært forkjølet. Når Petter ikke har gått hverken i Bruksvallarna eller på Beito, så kan vi ikke ta ut Petter. Vi hadde senest i går kveld et møte med Petter. Han er selvfølgelig uenig. Men vi mener han har gått av å trene de neste ti dagene, og dette stenger ikke noe av veien mot OL for Petter, sier landslagssjef Vidar Løfshus i Skiforbundet sin videosending fra uttaket.

- Hva blir veien videre for Northug nå?

- Nå er han vraket til sesongstarten, og vi har ikke annet valg enn å brette opp ermene og se fremover. Vi må trosse utfordringene og kjempe videre, forteller Kveen.

Det er mini-tour på programmet i nord-Finland med sprint fredag, 10/15 km klassisk lørdag og en avsluttende 10/15 km jaktstart i fri teknikk på programmet søndag.

Disse er klare for Ruka:

Menn:

Eirik Brandsdal, Kjelsås IL

Pål Golberg, Gol IL

Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL

Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Hans Christer Holund, Lyn Ski

Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL

Didrik Tønseth, Byåsen IL

Emil Iversen, IL Varden Meråker

Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski

Kvinner:

Marit Bjørgen, Rognes IL

Mari Eide, Øystre Slidre Skilag

Kathrine Harsem, IL Varden Meråker

Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Heidi Weng, IL BUL

Ragnhild Haga, Åsen IL

Anna Svendsen, Tromsø SK - Langrenn

Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Silje Øyre Slind, Oppdal IL