Landslaget og Team Northug i møte i dag: Slik skal de få Northug til OL

Gir Northug muligheten i verdenscupen 20. januar

Published
Annonse

Landslagstrener Arild Monsen og Northugs trener Stig Rune Kveen hadde i dag møte hjemme hos Petter Northug i Trondheim etter dagens Strindheimstafett. De har nå lagt en plan for veien videre med fokus på OL i Sør-Korea 2018.

- Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen, sier landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding og fortsetter:

- Etter vårt møte er vi nå enige om følgende løp:

1. ) Om Petter selv ønsker det går han i Piteå (Skandinavisk cup) til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side.

2. ) Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon.

3. ) Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak, sier Monsen.

Northug trener hjemme i Trondheim

Stig Rune Kveen har tidligere uttalt at han tviler på at Northug oppfyller det første kravet om Skandinavisk cup, men sier følgende til tvsporten.no i kveld:

- Petter blir i Trondheim framover for å trene med tanke på konkurransene som venter i januar. Her er det gode skiforhold og bra med snø.

- Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar. Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i Pyeongchang i februar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Ble vraket fra Tour de Ski

Petter Northug ble tidligere i desember vraket fra Tour de Ski, som kunne ha gitt han OL-billett. Her forklarer han hvorfor Tour de Ski er så viktig:

Hetland angrer ikke

Det er en hardt presset landslagstrener som fortsatt må svare for Tour de Ski-uttaket der Northug ble vraket. Årsaken er middelmådige prestasjoner blant herreløperne i Tour de Ski i dag, der Martin Johnsrud Sundby ble nr 3. Hans Christer Holund 6, Didrik Tønseth 9, Niklas Dyrhaug 16, Emil Iversen 17, Sindre Skar 39, Sjur Røthe 46, Finn Hågen Krogh 72.

- Petter hadde gjort en adskillig bedre jobb enn meg her i dag, så jeg er j... skuffa, sa Sjur Røthe til VGTV.

- Angrer du på at du ikke tok ut Petter Northug til Tour de ski? spør VGs Mikal Aaserud til landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Det er lett å være etterpåklok. Men nei, jeg kan ikke angre på det nå. Vi tok ut de vi mener var best. Så vi får satse videre på de hestene vi har her, svarer Hetland.

En ung Petter Northug snakker ut - rett etter OL-vrakinga 2006.