Bjørgen vant på Beitostølen igjen - slik skal hun lade opp til OL

Published
Annonse

Marit Bjørgen (37) tok sin andre seier i helga, og vant dagens 10 km skøyting på Beitostølen. Dette var Bjørgens 21. seier i karrieren - bare på Beitostølen!!

- Det ble en kamp hele veien, men jeg følte jeg hadde kontroll. Jeg har vært med lenge og er rutinert, så ting har fungert godt på trening i høst, sier Bjørgen til NRK rett etter dagens seier.

Men Bjørgen var ikke like overlegen som i fredagens løp da hun slo Heidi Weng med 29 sekunder. Denne gangen ble tidsmarginen på bare 12 sekunder ned til Ragnhild Haga som ble nummer to.

- Marit var det ikke noe å gjøre med. Hun er sterk som vanlig. Men jeg var nærmere i dag enn jeg har vært før, sier Haga.

Heidi Weng ble nok en gang tatt igjen av Bjørgen med et halvt minutt ute i løypa, og ble nummer tre.

- Det hjalp å få ryggen til Heidi mot slutten også i dag, så da ga jeg litt ekstra, forteller Bjørgen.

- Det er ikke bare bare å ha ei som puster deg i nakken. Men nå er det godt å være ferdig med disse åpningsrennene, forteller Weng til NRK.

Feirer jul med familien i Bardu

Neste helg er det verdenscupstart i Finland. Der venter ei Charlotte Kalla i form etter to seire under helgas svenske sesongåpning.

- Ja, vi får svar til helga hvor gode vi er. Jeg føler at vi norske jentene holder et høyt internasjonalt nivå, men det blir spennende å måle krefter med Charlotte Kalla, Stina Nilsson og Krista Pärmakoski, sier Bjørgen.

Dropper Tour de Ski - reiser til høyden etter NM

- Hvordan blir oppladningen din nå mot OL?

- Nå blir det å holde meg frisk, gå verdenscup-konkurransene før jul før jeg legger ned en solid treningsperiode. I år blir det julefeiring i Bardu (samboer Fred Børre Lundberg sitt hjemsted). Der er det snøsikkert i jula. Etter jul blir det å delta på NM før jeg reiser til høyden for å forberede meg til OL, forteller Bjørgen.

Northug og Bjørgen i ordkrig