Weng knuste Østberg i "Monsterbakken"

- Jeg vet ikke om jeg fortjener seieren

Published
Annonse

Da "Monsterbakken" begynte å bli som brattest, sa Heidi Weng takk for samarbeidet til Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg tenkte at vi gikk litt fort i starten, og det var spesielt å gå side om side med Ingvild. Men jeg hadde bestemt meg for å prøve å rykke når det ble brattere. Da fikk jeg ei lita luke, og det holdt heldigvis ,sier Weng til NRK rett etter løpet.

- Jeg vet ikke om jeg fortjener denne seieren, jeg hadde flaks med denne bakken her tilslutt. Ingvild har vunnet mer enn meg og gått rundt med ledertrøya, sier Weng.

Tidligere i Touren var resultatlista snudd. Da var det Østberg som slo Weng.

Tidligere i Touren var resultatlista snudd. Da var det Østberg som slo Weng.

- Hun overdriver. Heidi har vært jevnt med hele tiden, og fikk en seier i går også, repliserer Flugstad Østberg.

Også i fjor var Weng overlegen opp "Monsterbakken". Da var hennes mor sekundant opp hele alpinbakken. Se den elleville videoen her:

Weng avgjorde Touren i går

Flugstad Østberg ledet Tour-sammendraget med nesten minuttet - helt fram til i går. Da viste Weng rå kraft, og knuste alle på fellesstarten i Val di Fiemme. Flugstad Østberg fikk en tung dag i sporet, mistet hele forspranget, slik at de to norske jentene startet tilnærmet likt på dagens avsluttende etappe.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne, men da Heidi satte inn støtet i de bratteste bakkene måtte jeg bare slippe. Jeg følte meg bra i dag, så alt i alt en god Tour, sier Flugstad Østberg til NRK etter løpet.

- Hvordan kjennes det å stå her som vinner?

- Det klarer jeg ikke å tenke på ennå. Jeg er veldig glad for at mamma og pappa har vært her de siste to dagene. Jeg føler jeg går fortere da, sier Weng til NRK.

Weng hadde også raskeste etappetid i dag.

Slik endte Tour de Ski 2018

1. Heidi Weng

2. Ingvild F. Østberg + 0:48,5

3. Jessica Diggins 2:23,2

4. Krista Parmakoski + 2:57,7

Gleder seg til OL

- Jeg håper å få gå noen OL-distanser, men nå er vi seks gode løpere som kjemper om plassene. Det er den første distansen (15 km Skiathlon) jeg har mest lyst til å gå, sier Weng til NRK.