Northug på 48. plass. Fem minutter bak vinneren

Treneren: - Nå er det NM som gjelder

Published
Annonse

Petter Northug fikk en svært tung dag i sporet på dagens 30 km fellesstart i Skandinavisk cup i svenske Piteå.

Northug hang med tetfeltet de første 10 kilometerne, men så var det stopp.

Northug taper tid, jevnt og trutt gjennom hele løpet, og kommer i mål på en 48. plass, fem minutter og seks sekunder bak vinneren Mattis Stenshagen fra Norge.

- Jeg har ikke fått snakket med Petter etter løpet, siden han gikk i mål akkurat nå. Men det er jo selvsagt et dårlig resultat. Samtidig var det positivt at han dro til Piteå og fikk en konkurranse i kroppen og en gjennomkjøring før NM, sier trener Stig Rune Kveen.

NM blir viktig for Northug

Nå venter viktige uttaksrenn for Petter Northug under NM til helga. Det er spesielt sprinten på torsdag og 30 km fellesstart på lørdag, landslagssjef Vidar Løfshus vil se Petter i.

- Dette var uansett en fin gjennomkjøring før NM. I Norgesmesterskapet bør han selvsagt gå mye fortere. Det er der det gjelder. Som sagt er jeg glad for at han ville gå skirenn igjen, sier Kveen.

Treneren bekreftet tidligere denne uken at Northug har slitt med motivasjonen til å gå skirenn etter at han ble vraket fra Tour de Ski-troppen.

Northug har to OL-muligheter igjen

Forrige uke var det OL-møte mellom landslagsledelsen og Petter Northug. De ble enige om disse gjenstående uttaksrennene, som kan danne grunnlaget for en OL-billett:

1. ) NM-sprint på Gåsbu neste helg om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon.

2. ) Petter får plass til World Cup i Planica. Klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar.

- Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak, sa trener Arild Monsen.

Løfshus har OL-tro på Northug

I et intervju med TV 2 fredag sa landslagssjef Vidar Løfshus at han har fått troen på Northug-deltakelse i OL om en måned.

– Jeg tror Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form, så han er med til OL hvis han viser form, sa Løfshus til TV 2.

Petter Northug ble vraket til Tour de Ski før jul. Spesielt NM neste helg blir viktig for å vise landslagsledelsen at han fortjener en OL-plass.

– Det er først og fremst på sprint og 30-kilometer jeg håper han stiller til start. I NM må han være i sprintfinalen og på 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, forklarte Løfshus.

Derfor ville Northug helst gått Tour de Ski - og ikke Skandinavisk cup