Hetland angrer ikke på Northug-vrakingen. I dag gjorde hovedpersonen comeback i skisporet

Published
Annonse

Petter Northug gjorde i dag comeback med startnummer på brystet. Northug gikk 2. etappen for Strindheim under Strindheimstafetten i Granåsen nå i formiddag. Northug tok det rolig de første syv kilometerne, før han satte opp gassen og viste gode gamle takter de siste kilometerne. Strindheim ble nr 2, slått av Byåsen og Johannes H. Klæbo.

- Det var fint føre og godt vintervær, sa Northug til speakeren rett etter målgang.

- Er formen stigende?

- Jeg håper det, sa Northug.

– Han fikk en fin gjennomkjøring. De siste kilometrene dunket han til, og det så ut som det responderte, så det er betryggende. Han så veldig pigg ut da han dro til, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NRK.

Fra Beitostølen 2016.

Hetland angrer ikke

Mens Northug gikk i Trondheim, var de antatt beste norske løperne på plass i Tour de Ski. Dagens etappe var 15 km klassisk individuell start.

Martin Johnsrud Sundby ble nr 3. Hans Christer Holund nr 6, Didrik Tønseth nr 9, Niklas Dyrhaug 16, Emil Iversen 17, Sindre Skar 39, Sjur Røthe 46, Finn Hågen Krogh 72.

- Petter hadde gjort en adskillig bedre jobb enn meg her i dag, så jeg er j... skuffa, sier Sjur Røthe til VGTV.

- Angrer du på at du ikke tok ut Petter Northug til Tour de ski? spør VGs Mikal Aaserud til landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Det er lett å være etterpåklok. Men nei, jeg kan ikke angre på det nå. Vi tok ut de vi mener var best. Så vi får satse videre på de hestene vi har her, svarer Hetland.

Se hvorfor Northug ville gå Tour de Ski her:

Slik kan Northug komme til OL

Strindheimstafetten var Northugs første skirenn siden han ble nummer 32 i sprintprologen under verdenscupen på Lillehammer første helga i desember.

Northug har i jula trent hjemme i Trondheim og Mosvik, innimellom ribbe, medisterkaker og juleselskap med familien.

I januar har Northug tre muligheter til å gå seg inn på OL-laget i følge landslagssjef Vidar Løfshus, som har skissert følgende konkurranseplan for Petter Northug:

Skandinavisk Cup i svenske Piteå første helgen januar, NM Gåsbu helgen etter og deretter verdenscup i Planica 20. - 21. januar 2018.

Northug og Strindheim ble igjen slått av Johannes H. Klæbo som har vært overlegen i 2017. Her hyller Northug Klæbo.