Vil være langrennssportens Usain Bolt

Published
Annonse

Pål Trøan Aune fra Steinkjer i Nord-Trøndelag er et ubeskrevet blad for nordmenn flest. Men etter dagens seier under Toppidrettsveka i Aure innrømmer han at det finnes likheter mellom han selv og sitt store forbilde Usain Bolt (Se video øverst i saken).

For Petter Northug er Trøan Aune et kjent fjes. De var senest i fjor sommer på høydeopphold sammen i De italienske alper, før sesongen ble ødelagt i dét Trøan Aune skadet skulderen under et fall på Beitostølen i november i fjor. Nå er han endelig tilbake i god form.

Trøan Aune spurtslo Johannes H. Klæbo og Eirik Brandsdal. Calle Halfvarsson ble nummer fire, etter å ha kommet for sent til start i prologen.

Petter Northug, som vant hele Toppidrettsveka i fjor, røyk ut i kvartfinalen. I morgen fortsetter Toppidretttsveka med én konkurranse i Aure, før skieliten forflytter seg til Trondheim og to avslutningsrenn.

Flere norske medier, som hadde tatt turen fra Oslo til Nordmøre, var spesielt opptatt av høyden til den langvokste trønderen. (Se den morsomme sekvensen i video øverst i saken.)