"Årets kvinnelige utøver" er klar for NM

Går trolig 2 av 4 NM-konkurranser

Published
Annonse

Marit Bjørgen går trolig to av tre distanser hun er påmeldt til under NM på Gåsbu denne uken. På NM-programmet står sprint, 10 km individuell-start og 15 km Skiathlon. Det eneste som er klart er at Bjørgen ikke går NM-stafetten som avslutter mesterskapet på søndag.

- Marit er påmeldt til de tre første øvelsene, men kommer nok til å blinke seg ut to konkurranser når uken kommer. Den endelige avgjørelsen er ikke tatt, sier kvinnelandslagets assistenttrener Sjur Ole Svarstad til NTB.

Bjørgen har feiret jul på samboer Fred Børre Lundbergs hjemsted Bardu, og sto over Tour de Ski for å forberede seg best mulig til OL om en måned.

- Jeg kommer til å legge ned en solid treningsperiode før og etter jul. I år blir det julefeiring i Bardu. Der er det snøsikkert i jula. Etter NM reiser jeg til høyden for å forberede meg til OL, fortalte Bjørgen før jul.

- Bjørgen er frisk, i god trening og er klare for NM, forteller Svarstad til NTB.

NM-programmet på Gåsbu:

Torsdag 11. januar - Sprint, klassisk, kvinner og menn

Fredag 12. januar - Intervallstart, fri teknikk, 10 km kvinner/15 km menn

Lørdag 13. januar - Skiathlon, 15 km kvinner/30 km menn

Søndag 14. januar - Stafett, 3 x 10 km menn/3 x 5 km kvinner

Bjørgen er allerede forhåndsuttatt til OL. Det er ikke Petter Northug som virkelig må prestere under NM. Han hadde en elendig generalprøve i Sverige i går, men det er om tre dager det virkelig gjelder. Landslagsledelsen ønsker å se Northug under sprinten på torsdag og 30 kilometeren på lørdag.

Bjørgen vant pris på Idrettsgallaen

Sist lørdag var Bjørgen tilstede under Idrettsgallaen på Hamar. Der vant hun prisen "Årets kvinnelige utøver", etter fire gull i Lahti-VM i comebacksesongen. Bjørgen hadde året i forveien blitt mor til Marius som fylte to år nå i jula.

- Tusen hjertelig takk. Det er over ti år siden jeg fikk min første pris her, og jeg er like stolt og ydmyk over å stå her nå. Jeg vil takke Fred Børre som gjør det mulig for meg å fortsette satsingen, sa Bjørgen da hun mottok prisen.