Northug har håndplukket sine hjelpere fram mot OL.

Published
Annonse

Petter Northug var hele forrige uke på hjemmebane i Mosvik for å trene. Mosbyggen har hatt en sykdomsfri forsesong så langt, og kunne notere nye 25 timer i treningsdagboka, bare den siste uka.

Med på treningssamlingen var også Northugs håndplukkede løpere, som skal bidra med å matche Northug på trening mot målet om nye OL-gull til vinteren.

- Disse skal bidra til å presse meg på trening til å yte maksimalt. Vi kommer til å ha flere samlinger sammen utover sommeren og høsten, forteller Northug om sine håndplukkede utøvere til tvsporten.no.

Etter at lillebror Tomas Northug la opp ved sesongslutt, fant Northug seg en nye lagkamerat i Chris Jespersen. Men i sesongstarten har Jespersen vært forfulgt av sykdom i nesten to måneder, og kunne for første gang delta på samling sammen med Northugs håndplukkede elever; bror Even Northug, Lars Ove Aunli og Svein Berg Fines. Samtidig ble det klart at Chris Jespersen har signert og meldt overgang til Northugs klubb Strindheim.

- Samlingen inneholdt tre lengre rulleskiturer på opp mot 70 km. Gutta gjennomførte også to intervalløkter. Terrenget i og rundt Mosvik er kupert og er lite trafikkert, noe som gjør det ideelt for treningssamling, forteller trener Stig Rune Kveen som også var med på samlinga.

Se flere videoer fra Mosvik-samlingen under, der Northug tok kommando på trening.

Trøndersk sommervær med 12 grader og regn stopper ikke Petter Northug fra å gjennomføre knallharde treningsøkter på hjemmebane. Saken fortsetter under annonsen.

Petter Northug avslutter treningsøkta med 10 minutters spensøkt.