Calle Halfvarsson: - Northug er ferdig som skiløper på toppnivå!

Published
Annonse

- Jeg tror ikke Northug er bra lengre, sier Calle Halfvarsson til svenske Expressen.

Uttalelsen kommer etter at Northug røyk ut av kvartfinalen under Norgescup-sprinten på Gålå i dag. Northug er som kjent vraket til verdenscupåpningen i finske Ruka denne helga.

- Han var god for mange år siden. Han har gjort sitt på toppnivå. Nå er det Johannes Klæbo som er best, sier svensken som har tapt for Northug på ankeretappen under VM i 2013 og 2015.

Calle Halfvarsson og Petter Northug er på nytt i tottene på hverandre. Sist gang var det Northug som la ut denne videoen om Halfvarssons merittliste i mesterskap:

Calle Halfvarsson og Petter Northug er på nytt i tottene på hverandre. Sist gang var det Northug som la ut denne videoen om Halfvarssons merittliste i mesterskap:

Skryter av Klæbo

Selv er Halfvarsson full av lovord om Norges nye stjerneskudd som tok sin andre seier av to mulige i dag på dagens 15 km.

- Ja, han fortsetter å imponere. Han holder lekestue med oss. Vi må ha helikopter i morgen om vi skal ha en sjanse for å ta han igjen på jaktstarten, sier Halfvarsson til Expressen.

💛Gult er kult💛 #Leif #LeifTheLegend #ByåsenIL #Nilsbyen #asketen #Christmas #Santaclaus #EttRennIgjen #Grusomt #Sprinter?

Et innlegg delt av Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk)

Johannes H. Klæbo har i dag lagt ut dette bildet på instagram, sammen med dagens andremann Didrik Tønseth og finske julenisser. "Gult er kult", sier lederen som holder den gule ledertrøyen i verdenscupen etter to seire i Finland.

Klæbo vil gå ut 38 sekunder foran russiske Alexander Bolsjunov på morgendagens avgjørende jaktstart over 15 kilometer fri. Pål Golberg er nr 3 i sammendraget, plassen foran Halfvarrson som ble nr 10 i dag.

- Jeg får det ikke til i dag. Men jeg har tidligere år vært i form for tidlig, så jeg håper i stedet at det løsner mot OL i år, forteller Halfvarsson til Expressen.

Også under Toppidrettsveka var Northug og Halfvarsson i munnhuggeri, da svensken kom for sent til start under sprint-prologen. Svensken vant senere hele Toppidrettsveka, foran Klæbo og Northug.

Northug og Halfvarsson i Aure i sommer.