Sundby: «I fucked it up»

martin-pk2

- I fucked it up, sa Martin Johnsrud Sundby under den internasjonale pressekonferansen rett etter 3. etappe av Tour de Ski.

En halvtime tidligere hadde han gått feil i løypa inne til runding på stadion i Oberstdorf.

- Jeg vil egentlig skylde på dere som arrangerer som ikke merket løypa godt nok, men jo, jeg fucked det til selv, sa Sundby.

- Jeg kom rundt svingen og hadde gjort dårlig research. Så gikk jeg i feil bane. Hadde jeg gått videre hadde jeg risikert tidsstraff, så det var lurt å snu, selv om jeg tapte 10 sekunder på det.

Bommerten førte til at russiske Sergei Ustiugov økte forspranget sammenlagt i Touren. Nå er han halvminuttet foran Sundby før morgendagens jaktstart.

- Sergei er verdens beste skiløper nå, så det er lite å gjøre med han, sier Sundby og gir russeren favorittstempelet i Touren. Noe som avvises av Ustiugov.

- Jeg er veldig motivert i årets Tour, men han overdriver. Jeg prøvde mitt beste og i den siste bakken bestemte jeg meg for å gå. Heldigvis klarte jeg å holde helt inn, og det er fantastisk å ha vunnet tre strake etappeseire i årets Tour de Ski.

Sundby tror likevel at mye er snudd opp ned etter morgendagens jaktstart.

I morgen vil det bli svært vanskelig, med all snøen som er meldt. Det er ikke fordel å starte tidlig. Jeg og Sergei vil komme til å slite under disse forholdene, men jeg håper at vi har noen sekund igjen etter morgendagens jaktstart. Det er kjedelig at jeg og Ustiugov, som har gått tre gode løp, mister hele forspranget på grunn av været. Men vi driver med utendørs-idrett, så sånn er det, sier Sundby.

Ustiugov leder med 30 sekunder på Sundby i sammendraget. Bakfra jager Alex Harvey fra Canada 1:09, Dario Cologna 1:25, Markus Hellner 1:42 og Emil Iversen 1:44 bak ledende Ustiugov.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen