«Northug er fortsatt verdens beste skiløper»

ustiugov-copy

Sergei Ustiugov har vært i en klasse for seg selv under Tour de Ski. På dagens jaktstart tok russeren sin fjerde seier på rad, og økte forspranget til Martin Johnsrud Sundby til 42 sekunder.

- Jeg trenger et forsprang på fem minutter før Monsterbakken for å ha en sjanse på å slå Martin i Tour de Ski, sier den beskjedne russeren.

- Verdens beste skiløper trenger fem minutter?

- Jeg er ikke verdens beste skiløper. Petter Northug er den beste skiløperen og han forbereder seg nå til VM i Lahti. Og han vil vise seg fra sin beste side der, sier Ustiugov.

- Er du mentalt sterkere enn Sundby?

- Jeg føler jeg er mer mentalt motivert enn han, avslutter Ustiugov.

Sundby fikk en tung dag i løypa.

- Jeg starter bra og tar inn noen sekunder. Og så smeller det. Jeg vet ikke hva som er årsaken til at jeg sliter i dag, men jeg taper mange sekunder på slutten og det er kjedelig, sier Sundby.

- Ustiugov "timer" løpet sitt perfekt og er kald i hodet. Han lar meg ta inn litt i starten før han klinker til mot slutten. Det er imponerende når han går alene i front, og han løste sine oppgaver mye bedre enn meg. Da blir det noen ekstra sekunder i sekken i dag og det hadde jeg ikke sett for meg. Jeg og Oberstdorf finner ikke ut av samarbeidet vårt. Det er sjeldent jeg går gode løp her, så jeg får komme meg til Italia nå og håper det går bedre, fortsetter Sundby.

- Dette blir en svært spennende avslutning på Touren. Nå er jeg avhengig av å gå tre svært gode etapper for å vinne årets Tour de Ski, sier Sundby.

I morgen er det hviledag, før Touren avsluttes med tre etapper på rad i Italia.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen