– Hun er den kvinnelige Petter Northug!

nilsson

– Hun er den kvinnelige Petter Northug, kommer det fra NRKs kommentator Jann Post i dét Stina Nilsson fra Sverige viser at hennes spurtegenskaper er verdens beste fortiden. I dag vant hun 10 km jaktstart, og snøt de norske favorittene Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg for seieren. Og taktikken var det noe "Northugs" over. Nilsson nektet å dra en meter, men gled opp på siden av de norske på noen flate partier for å vise at hun hadde kontroll.

Underveis i løpet virket det som om de norske kranglet om hvem som skulle dra.

- Nei, nå ødelegger de bare for seg selv, utbrøt NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da TV-bildene viste at de norske stoppet helt opp for ingen av dem ville dra. Og det ville i alle fall ikke Nilsson.

Først de siste hundre meterne gikk Nilsson i front, og da var hun overlegen. Inn på oppløpet fikk hun mange meter med en gang, og det ble i stedet en kamp om 2. plassen mellom de norske jentene. Der trakk Weng det lengste strået.

Slik var løpet:

Trioen Nilsson, Østberg og Weng fulgte hverandre som skygger gjennom hele jaktstarten, etter at Nilssons forsprang på fire sekunder før start ble spist opp nesten umiddelbart.

Weng og Østberg prøvde å riste av seg Nilsson underveis i løpet, men det så ikke ut til at Nilsson slet med å henge på. Det ble på mange måter et lureløp der de norske nesten stoppet helt opp noen ganger underveis. Da blir det ekstra vanskelig å slite ut Nilsson som egentlig er sprint-spesialist.

Østberg gjorde et siste forsøk på et rykk opp den siste bakken men det ble halvhjertet.

Ned mot stadion gled Nilsson forbi de norske jentene, og var overlegen på oppløpet. Dermed beholder den svenske yndlingen også ledelsen i Tour de Ski etter fire etapper.

- Det er fantastisk å vinne igjen, sier Nilsson til FIS` egen TV-sending etter løpet.

I går ble Nilsson sammenlignet med Petter Northug, av Emil Iversens far, Ole Morten Iversen, som er Nilssons trener. I dag viste hun nok en gang at likhetene absolutt er tilstede, ved å ligge bak på distanserenn og avgjøre det til sin fordel med en voldsom eksplosivitet på de siste meterne.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen