Løfshus støtter smørerne: - Mye tyder på at flere løpere ikke er i toppform!

lofshus-smoring

Landslagssjef Vidar Løfshus mener dagens smøreskandale er overdrevet.

- Når vi er et så stort lag så er det alltid noen som sliter mens andre har gode ski. Martin gikk på akkurat det samme og vant i dag, sier Vidar Løfshus.

- Det ble ikke gjort noen endringer. Jeg var med å testet skiene før herreløpet med samme smørning som jentene fikk. Jeg gikk tre runder uten å ha et eneste glipptak, sier Løfshus.

- Ja det stemmer. Det er sjeldent det blir gjort så lite endringer med skiene like før start som i dag, sier dagens vinner Martin Johnsrud Sundby.

Både Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var svært skuffet over skiene, og tapte terreng i sammendraget. Opp de fleste bakkene måtte de norske jentene ut i fiskebein, og Weng sa etter løpet at hun måtte henge på stavene for å komme seg opp.

- Overdriver jentene?

- Nei nei nei, men jeg tror også at mye tyder på at en del av jentene ikke er i like god form som de var før jul, sier Løfshus og fortsetter:

- Det kan være vekt og power i beina også, men Heidi og Ingvild sier de har dårlige ski i dag så vi kan ikke nekte for det. Men det kan også være litt med skimerket å gjøre. Det finnes ulike forskjeller der også og noen skimerker var bedre enn andre i dag ser det ut til.

- Er det noen som jobber døgnet rundt og nesten hver helg så er det smørerne, så jeg står ikke her og driter ut de offentlig altså. Man kan bomme, og av og til rammer det Norge, avslutter Løfshus.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen