Krogh gir en hund skylden for Tour-exiten

finn-hund

Finn Hågen Krogh måtte bryte Touren under dagens tredje etappe.

- Jeg er småtett i brystet så jeg får ikke all den lufta jeg trenger for å gå skirenn.

Har du blitt forkjølet?

- Nei. Da jeg kom til Val Müstair ble jeg tett i brystet etter kun én time inne på hotellrommet. Så byttet jeg rom og det ble bedre. Men da hadde det allerede satt seg i brystet og da går det noen dager før jeg bli frisk igjen.

- Er du allergisk?

- Ja, jeg er svært allergisk mot pelsdyr, spesielt hund. Så jeg tror at hotellgjesten som var på rommet før meg hadde hatt med seg hund. Hvis det da ligger igjen et hår eller lignende fra hunden, så er det kjørt for min del. Det er vanskelig å gardere seg mot, sier en oppgitt Krogh.

- Så det er ikke din romkamerat Emil Iversen som har dratt med seg noen bakterier?

- Nei. Vi bodde på rom sammen i Livigno i forkant av Tour de Ski. Da gikk det greit, men straks vi kom inn døra på hotellrommet i Val Müstair tettet brystet seg til, sier Krogh.

- Hva skal du gjøre for å hindre at det samme skjer under VM?

- Vi må sende inn noen vaskere som rundvasker rommet før jeg ankommer, sier Krogh.

Til tross for luftproblemene imponerte Krogh under Tourens første dag med en tredjeplass. Dagen etter var alt svart og han tapte 50 sekunder til teten på 10 km fellesstart. Allerede da vurderte han å gi seg.

- På et kort sprintrenn går det greit, men på lengre distanser har jeg ikke en sjanse slik brystet mitt er nå. Skirenn er tungt i utgangspunktet, og når jeg sliter med brystet blir det bare enda verre. Jeg blir ikke stiv i lårene, men jeg merker at det ikke er noe trøkk i kroppen, forteller Krogh som tok seg god tid i pressesonen etter dagens Tour-exit.

- Jeg har ikke vært i nærheten av meg selv i denne Touren, så da er det ikke noe vits for meg å være med noe mer. Nå blir det å komme seg hjem, roe ned og trene.

- Har det skjedd før at du har fått allergisk reaksjon?

- Ja, det samme skjedde i Tour de Ski før Sotsji-OL. Da våknet jeg på et hotellrom her i Tyskland midt på natten og var tett. Jeg reagerer på forskjellige ting, spesielt pelsdyr, og aller verst hundehår, sier Krogh.

- Det er ekstremt kjedelig. Jeg hadde håp om å kjempe om en pallplass sammenlagt, så at det ender slik er trist. Men jeg har fortsatt et VM å kjempe om, så nå blir det hjem og trene spesifikt mot det.

- Jeg vurderte også underveis i løpet å pådra meg et gult kort med vilje, siden jeg har et gult kort fra før. På den måten kunne jeg fått et rødt kort som hadde nullet ut det ene gule kortet jeg fortsatt drar med meg. For det kan bli skjebnesvangert om jeg får et nytt gult kort før VM i et viktig uttaksrenn i sprint for eksempel. En tjuvstart i et heat og jeg blir disket på grunn av det gule kortet jeg har fra før. Men landslagstrener Tor Arne Hetland sa det ikke var noe vits å prøve å gjøre noe galt, siden jeg lå langt bak hovedfeltet og det ikke var noen TV-kamera som fulgte meg, så da bare ga jeg opp, forteller Krogh.

- Jeg må bli kvitt det kortet en gang.

- Men nå skal jeg trøstespise smågodt, avslutter Krogh.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen