Hellner og Ustiugov skylder på hverandre: «Han slo meg først»

ustiuguv-hellner

- Sergei Ustiugov slo meg med stavene flere ganger underveis i løpet. Jeg kom borti skiene hans, så slo han meg med staven. Jeg spurte hva han holdt på med, så slo han meg en gang til, forteller en oppgitt Markus Hellner.

I målområdet etter løpet gikk Hellner rett bort til Ustiugov.

- Jeg ble forbannet og sa klart i fra til Ustiugov hva jeg mente etter løpet. Men det virket ikke som han skjønte hva jeg sa lengre, sier Hellner.

Ustiugov som ikke snakker engelsk sier via sin tolk hvordan han opplevde situasjonen:

- Det var et nervøst og tøft felt. Alle slo alle med stavene og tråkket hverandre på skiene. Jeg føler at jeg ble slått av Markus selv. Først sa jeg at han måtte slutte, han ga seg ikke. Så slo jeg han for å ta igjen. Det var en revansje fra min side.

- Føler du at de andre løperne er etter deg?

- Nei. Dette er sånt skjer i kampens hete. Jeg er ikke en gutt som kan bli slått i løpet. Han sa noe til meg på engelsk som jeg ikke skjønte. Så slo jeg tilbake, sier Ustiugov.

For Martin Johnsrud Sundby var det 20 slåss-frie kilometer, selv om han lagde dramatikk med å gå feil vei i løypa, og tapte rundt 10 sekunder på bommerten. Han vil ikke yppe til noen kamp mot Ustiugov de neste løpene, selv om de kjemper om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

- Vi har ikke hatt MMA-trening i Norge, så jeg skal ikke utfordre Ustiugov til noen slåsskamp. Men jeg skjønner ikke hvorfor de blir så rasende, sier Sundby.

- Løypa holder uansett ikke internasjonal standard. Det er sikkert gøy å se på TV, men for oss som går blir det mye knuffing og fighting om plasseringer i den vanskelig løypa, sier Sundby.

Like etter at Sundby gikk feil, økte Ustiugov tempoet i front og fikk med seg 15 bonusseskunder ved den andre innlagte spurtprisen. Dermed leder Ustiugov med 30 sekunder på Sundby i sammendraget før morgendagens jaktstart.

- Jeg kom rundt svingen og hadde gjort dårlig research. Så gikk jeg i feil bane. Hadde jeg gått videre hadde jeg risikert tidsstraff, så det var lurt å snu, selv om jeg tapte 10 sekunder på det. Jeg skjønner at Ustiugov da øker tempoet for å få med seg viktige bonussekund. Samtidig er jeg glad for at de norske på laget etterpå tar kommandoen og roer ned i front, slik at jeg får kommet meg opp i tet igjen, sier Sundby.

- Uansett tror jeg tidsdifferansen vil nulles ut i morgen etter jaktstarten. Det er meldt mye snøvær, og da er det svært vanskelig å gå i front. Det er kjedelig at jeg og Ustiugov, som har gått tre gode løp, mister hele forspranget på grunn av været. Men vi driver med utendørs-idrett, så sånn er det, sier Sundby.

Tidsforskjellen bak Ustiugov er som følger: Martin Johnsrud Sundby 0:29, Alex Harvey fra Canada 1:09, Dario Cologna 1:25, Markus Hellner 1:42 og Emil Iversen 1:44 bak ledende Ustiugov.

Mer Dag&Natt

.

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

Johaug: - Glad det hele er over

Mest sett

Her får Marit Bjørgen tidenes seiersklem

Northug klikker på Ingebrigtsen-selfie

«Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte»

Her får Weng tidenes seiersklem av kjæresten

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Northugs skidress er blitt den store snakkisen