23.06.2017

.

22.06.2017

Northug mener alvor: Trener 5 timer om dagen

20.06.2017

Se Northugs treningsparadis i Alpene!

Petter Northug er fortiden på et fire uker langt høydeopphold i Nord-Italia. I Alpene, som Northug kaller sitt andre hjem, har han satt i gang jobben mot OL om knappe åtte måneder.

TVsporten.no ble med på én av Northugs favorittsteder for intervalltrening, italienske Bormio. Se de fantastiske bildene og hør Northug fortelle om treningsjobben som må gjøres frem mot OL i videovinduet øverst i saken!

11.06.2017

Sjekk Northugs fantastiske drone-bilder fra Alpene

06.06.2017

Northug hyller Sverige på nasjonaldagen!

06.06.2017

Johaug: - Glad det hele er over

Det var en lettet Therese Johaug som kom ut fra CAS-huset i Lausanne i Sveits i dag kl 16:20.

- Jeg er glad dagen er over. Det har vært tøft, men jeg føler jeg fikk sagt det jeg ville si, så det er en fantastisk følelse å bli ferdig, sier Johaug til TV 2.

- Det ble noen tårer. Det var surrealistisk å sitte her inne i dette huset, forteller Johaug til NRK.

- Jeg har en god følelse. Jeg sa det samme her inne som jeg har sagt hele tiden siden oktober. Nå er det ikke i mine hender lengre, fortsetter Johaug til TV 2.

- Hva tenker du om en eventuell dom?

-Jeg har opplevd så mye i denne saken så det er ingenting som vil overraske meg lengre. Jeg er bare glad jeg er ferdig og kan se fremover og det jeg går i møte.

- Hvordan var det å sitte der inne? Ble du grillet på samme måte som Martin Johnsrud Sundby sa han ble?

- Jeg følte det var en god opplevelse. Jeg hadde det bra der inne. Men klart det var tøft, alle minner og opplevelser fra denne saken kommer tilbake.

- Snakket du med lege Fredrik Bendiksen?

- Ja, jeg og Fredrik er enig om det som har skjedd. Jeg føler med han, og er glad han kom for å vitne for meg.

Johaug kan vente seg å få svaret på høringen i løpet av juli. Mange eksperter tror dommen vil bli mellom 12-14 måneder. I Norge ble hun dømt til 13 måneders utestengelse, noe FIS anket.

Til TV 2 sier Johaugs advokat Christian B. Hjort at FIS ønsker en utestengelse på 16-20 måneder. Da ryker i tilfelle OL for Johaug.

Det var et massivt presseoppbud i Lausanne i dag, der en rekke norske medier sendte "live" gjennom hele dagen.


05.06.2017

.

01.06.2017

Northug slår nådeløst tilbake mot kritikken fra Iversen

Tidligere i dag gikk Emil Iversen ut i NRK og ba Petter Northug skjerpe seg mange hakk for å kunne bli en medaljekandidat i OL. Nå slår Northug kraftig tilbake. Se video over!

31.05.2017

Hemmelighetsfull Dyrhaug: - Vil ikke dele alt med mine lagkamerater

Se video øverst i saken!

Niklas Dyrhaug er fortiden på landslagssamling på Sognefjellet, der det er gode snøforhold for skigåing. Men det var ikke like gode snøforhold i Dubai tidligere i mai, da tvsporten.no var med blant annet Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo for å spille inn promofilm for Helgeland Event.

Der kunne en hemmelighetsfull Dyrhaug forklare hvorfor han ikke vil dele alle sine treningsmetoder med sine norske lagkamerater på landslaget i den viktige OL-sesongen. Se video øverst.

31.05.2017

Northugs trener går tilbake til gamlejobben

Petter Northugs private trener, Stig Rune Kveen, går en travel høst i møte. Kveen returnerer til sin gamle fulltidsjobb som trener ved Meråker videregående skole, samtidig som han trapper litt ned på jobben som Northugs trener, skriver Adresseavisen.

Tvsporten.no har lenge kjent til planene til Kveen, som har hatt permisjon fra Meråker-jobben for å følge Northug tett de siste årene.

- Jeg ser frem til å være litt mer hjemme framover. Jeg har ei jente som skal begynne i 1. klasse og en gutt som begynner i 2. klasse. Jeg ønsker å følge de tettere opp framover, forteller Kveen til tvsporten.no.

Det betyr at Kveen fortsetter som Northug-trener, men at han ikke kommer til å følge eleven sin like tett på høydesamlinger og treninger fra høsten av.

De siste årene har reisebelastningen vært stor for Kveen, siden Northug oppholder seg i høyden rundt 100 dager i året. I tillegg har Kveen vært med som skitester for Northug på nesten samtlige World Cup-konkurranser.

- Det blir litt mer fra et fugleperspektiv nå. Jeg har ingen bekymringer rundt den jobben Petter og Chris Jespersen skal gjøre fremover. De har begge passert 30 år og vet hva som kreves fra dag til dag. Også i Falun-sesongen var jeg ansatt på skolen, og det gikk jo rimelig bra, forteller Kveen til Adresseavisen og sikter til de fire VM-gullene Northug tok med seg hjem fra Sverige.

For tiden er Kveen på Sognefjellet og tester ski for Northug, mens skistjernen er i høyden med lillebror Tomas.


26.05.2017

Northug til høyden: - Nå starter OL-forberedelsene

Se video øverst i saken der Northug avslører hvilke steder han er på vei til.

Petter Northug setter seg i dag på flyet til Mellom-Europa og OL-sesongens første høydeopphold.

- Nå starter jobben mot OL i Sør-Korea. Jeg har hatt en rolig mai måned etter mange skirenn i april, så nå blir det godt å komme seg på samling, ligge i ro, trene, sove og spise, sier Northug til tvsporten.no.

Lillebror Tomas har lagt opp som skiløper, men tar likevel følge med Northug på den første delen av høydeoppholdet.

- Jeg blir sikkert mobba av Petter på turen for at jeg har fått mage og er usikker på meg selv, skriver Tomas Northug i en snapchat-melding til tvsporten.no.

Mens landslaget samler seg på Sognefjellet de neste sju dagene, drar altså Petter Northug til Alpene. Den første delen av høydeoppholdet bor han på 1800 meter over havet for å gå på rulleski. Deretter flytter mosbyggen seg nesten tusen meter høyere hvor det er gode snøforhold for skigåing.

- Jeg drar til Nord-Italia som er mitt andre hjem, og blir der noen uker. Det blir en tøff og hard jobb som skal gjøres fram mot OL, men jeg ser fram i mot det, forteller mannen med 13 VM-gull og to OL-gull på merittlista.

De siste årene har Northug trent ca 100 døgn i høyden hvert år. Men i fjor høst gikk det galt etter det avsluttende høydeoppholdet før sesongstart i Val Senales. Det skal ikke skje igjen, lover trener Stig Rune Kveen.

- Petter responderer veldig bra på høyde og nå er det viktig å få Petter i gang inn mot OL-sesongen. Samtidig må han ta lærdom av smellen i fjor med tanke på intesitetsstyring under høydeoppholdet og å ta det helt rolig etter endt høydeopphold. Det har gått helt fint i ti år, så fjoråret skriver vi på tabbekvoten, forteller Kveen til tvsporten.no.

Planen er også at Northugs nye lagkamerat, Chris Jespersen, slår følge med Northug etterhvert på høydeoppholdet. Dette blir lagkameratenes første treningssamling sammen på Team Northug.

23.05.2017

Northug har funnet ny løper til teamet sitt

Se intervju med Petter Northug øverst i saken.

Etter at Tomas Northug tok farvel med langrennssirkuset tidligere i mai, har storebror Petter vært på jakt etter en fullgod erstatter. Nå har han funnet svaret gjennom en tidligere lagkamerat fra landslaget.

- Chris Jespersen er utrolig sterk på trening og toppnivået hans er veldig høyt. Han var med i Sotsji-OL, så vi håper at dette samarbeidet kan gjøre det slik at vi begge går fort til vinteren, sier Northug til tvsporten.no.

- For meg er det viktig å ha en ny person som kan bidra på trening og erstatte Tomas på det han er god på. Og her har vi funnet en god erstatter i Chris. Han er litt den samme typen som Tomas, bidrar på tøffe økter og samtidig så har han en veldig konkret og nøye plan på det han selv ønsker å gjøre for å gå fortest mulig til vinteren. Ved at vi mikser oss sammen og treningene våre, tror jeg det vil bli veldig bra for oss begge, avslutter Northug til tvsporten.no.

21.05.2017

Sjekk brødrene Ingebrigtsens interne løpsduell

18.05.2017

Northug om jentefansen: - Jeg tror det kan bli fryktelig koselig for M&Ms de neste åra

15.05.2017

Sesongavslutning av Åsted Norge

14.05.2017

Se Petters avskjedssang til lillebror Tomas