23.05.2017

Northug har funnet ny løper til teamet sitt

Se intervju med Petter Northug øverst i saken.

Etter at Tomas Northug tok farvel med langrennssirkuset tidligere i mai, har storebror Petter vært på jakt etter en fullgod erstatter. Nå har han funnet svaret gjennom en tidligere lagkamerat fra landslaget.

- Chris Jespersen er utrolig sterk på trening og toppnivået hans er veldig høyt. Han var med i Sotsji-OL, så vi håper at dette samarbeidet kan gjøre det slik at vi begge går fort til vinteren, sier Northug til tvsporten.no.

- For meg er det viktig å ha en ny person som kan bidra på trening og erstatte Tomas på det han er god på. Og her har vi funnet en god erstatter i Chris. Han er litt den samme typen som Tomas, bidrar på tøffe økter og samtidig så har han en veldig konkret og nøye plan på det han selv ønsker å gjøre for å gå fortest mulig til vinteren. Ved at vi mikser oss sammen og treningene våre, tror jeg det vil bli veldig bra for oss begge, avslutter Northug til tvsporten.no.

21.05.2017

Sjekk brødrene Ingebrigtsens interne løpsduell

18.05.2017

Northug om jentefansen: - Jeg tror det kan bli fryktelig koselig for M&Ms de neste åra

15.05.2017

Sesongavslutning av Åsted Norge

14.05.2017

Se Petters avskjedssang til lillebror Tomas

13.05.2017

Northug legger opp: «Slik var ditt liv Tomas!»

13.05.2017

Kanonetappe av Northug i Holmenkollstafetten

09.05.2017

Northug og Weng løp sammen til inntekt for de som ikke kan løpe

03.05.2017

Northug med «Gutta på tur» på Galdhøpiggen

Her kan dere se en smakebit av Northugs deltakelse i «Gutta på tur» denne uka. Et eget program kommer på TV 2 til høsten.

01.05.2017

Slik straffer Northug seg selv etter den dårlige sesongen

29.04.2017

Northug holdt foredrag for barn på Island

Petter Northug var den store helten etter dagens seier i Fossavatn Ski Marathon på Island.

Sent i ettermiddag tok Northug seg tid til en times møte med unge og håpefulle skiløpere i Isafjordur, nordvest på Island.

De ønsket å vite hvordan Northug trente som barn.

- Jeg var en allsidig idrettsutøver fra jeg var 8-15 år. Jeg spilte fotball, drev med skiskyting, skihopp, langrenn og kombinert. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville bli en toppidrettsutøver, men det var ikke før jeg begynte på videregående at jeg visste jeg skulle bli langrennsløper, fortalte Northug til de lydhøre barna.

- Det viktigste er å ha det gøy med trening, det er nøkkelen til suksess. Ikke nødvendigvis hvor mye og hvordan du trener. Mange kan gå lei tidlig hvis man satser altfor hardt i ung alder, fortsatte Northug.

Northug holdt et brennende innlegg om at det viktig å styre unna altfor mye bruk av passive aktiviteter som Playstation og mobiltelefon i oppveksten.

- Jeg hadde ikke slikt da jeg var ung. Da var vi mest ute, spilte ball og lekte. Dataspill kan tappe mye energi, og én av mine største suksessfaktorer har vært å hvile nok opp gjennom karrieren. Hvis jeg føler meg sliten, trener jeg ikke. Da slapper jeg i stedet av for å hente meg inn igjen, fortalte Northug til de lokale barna i den lille bygda med vel 2500 innbyggere.

Selv om islendingene ikke er kjent for å være gode på ski, hadde barna fått med seg Northugs store bragd under Falun-VM i 2015.

- Hva tenkte du på slutten av femmila i Falun?

- Det var et veldig hardt løp. Vi brukte rundt 2,5 timer på femmila, noe som er veldig lenge. Det snødde mye, og det gjorde det vanskelig å finne en god posisjon i feltet. Jeg skjønte det var viktig å spare kreftene til de siste kilometerne. Da var det bare å lete etter en best mulig posisjon på oppløpet, sa den firedobbelte verdensmesteren fra Falun.

Northug var selv overrasket over at barna gjenkjente han for femmila i Falun.

- Jeg hadde ikke trodd at de hadde fått det med seg på Island, men det er godt å se. Det er det løpet jeg får flest spørsmål om, forteller Northug mens hans skriver autografer på plakater, capser, mobildeksel og skistøvler.

Se video øverst i vinduet.


29.04.2017

Northug vant på Island med skrumpballur!

Petter Northug avsluttet årets sesong med seier. I dag vant han det 50 km lange Fossavatn Ski Marathon på Island. Turrennnet i Isafjordur på Island er ett av 20 stopp på Worldloppet som arrangeres over hele verden. Northug var den store favoritten og innfridde forventningene. Men det ble som Northug fryktet - et hardt løp.

Se video øverst i vinduet.

28.04.2017

Storfavoritten Northug i værtrøbbel på Island

26.04.2017

Northug tatt ut på landslaget. Nå vil Løfshus ha bedre kommunikasjon

Petter Northug ble i dag tatt ut på allround-landslaget til OL-sesongen. Samtidig varsler sportssjef Vidar Løfshus at han vil ha bedre kommunikasjon med Team Northug kommende sesong.

- Vi har ikke hatt bra nok kommunikasjon forrige sesong. Hvis vi prater mer og bedre sammen vet vi bedre hva hverandre tenker. Det skal vi få ryddet opp i, det er jeg sikker på, svarer Løfshus til TV 2s Ernst A. Lersveen under dagens presseseanse i Oslo.

- Jeg pratet lite med Petter forrige sesong. Det er ikke snakk om å være barnevakt, men litt mer faglige diskusjoner med Petter og Stig Rune, fortsetter Løfshus.

Både Anders Gløersen og Ola Vigen Hattestad ble vraket til herrelandslaget kommende sesong. Mens Johannes Høsflot Klæbo ikke fikk viljen sin og ble vraket til all-roundlaget. I stedet ble han plassert på sprintlaget.

- Jeg står for det jeg sa om at jeg blir skuffet om jeg ikke kommer på all-roundlaget. Men nå får jeg bare glede meg til å være en del av sprintlaget. Men det er fortsatt morfar som er treneren min, sier Høsflot Klæbo til TV 2.

- Vi tror Johannes har best utvikling på et sprintlag. Så vil det vise seg om vi tar feil eller ikke. Det er et hardere klima på all-roundlaget i forhold til intensitet på trening, sier sportssjef Vidar Løfshus om valget med å sette Høsflot Klæbo på sprintlandslaget.

Slik er lagene kommende sesong.

Menn, sprint

Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Pål Golberg, Gol IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Menn, allround
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Sjur Røthe, Voss IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Didrik Tønseth, Byåsen IL
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Petter Northug jr., Strindheim IL

Kvinner, elite
Marit Bjørgen, Rognes IL
Kathrine Harsem, IL Varden Meråker
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Heidi Weng, IL i BUL
Ragnhild Haga, Åsen IL
Kari Øyre Slind, Oppdal IL

Foreløpige samlingsplaner

Menn, allround
2.-5. mai: Sjusjøen
27. mai -2. juni: Sognefjellet
17.-23. juni: Sognefjellet
2.-7. august: Meråker
23. august - 13. september: Seiser Alm/Stelvio/Livigno
27. september - 3. oktober: Oslo
18. oktober - 7. november: Val Senales

Menn, sprint
2.-5. mai: Sjusjøen
27. mai -2. juni: Sognefjellet
25. juni - 2. juli: Oppdal
2.-7. august: Meråker
25. august - 8. september: Pontresina/Livigno
24. september - 1. oktober: Molde
18. oktober - 2. november: Val Senales

21.04.2017

Northug på fotoshoot i trøndersk vårvær: - Ikke akkurat noe Victoria Secrets fashion show

19.04.2017

Her sliter Henrik Ingebrigtsen med å holde maska