Lattermild Northug: - Bare å takke for tilliten fra de svenske fiendene!

Published
Annonse

Petter Northug og Sverige har ikke alltid vært en hyggelig kombinasjonen de siste årene. Spesielt ikke etter at Northug robbet med seg fire Dalahester og like mange gull hjem fra Falun-VM i 2015.

Men etter at debatten om Norges ankeretappe blusset opp sist uke, får Northug uventet støtte fra sine svenske erkerivaler Emil Jönsson og Calle Halfvarsson som sier overfor NRK at de ønsker Northug på ankeretappen.

- Jeg vil at Petter Northug skal gå. Han har alltid levert, og han er en spesiell løper, sier Jönsson til NRK.

Calle Halfvarsson har selv tapt to spurtdueller mot Northug under VM-stafettene i 2013 og 2015. Likevel vil han fortsette å møte Northug, og håper på "alle gode ting er tre".

- Det hadde vært skikkelig moro om vi fikk gå mot hverandre igjen. Jeg skal være i bra form da. Norge har både Krogh, Northug og Klæbo, men jeg må jo få et tredje forsøk, en revansj, sier Halfvarsson til NRK.

- Det er bare å bukke og takke for tilliten fra de svenskene fiendene, sier en lattermild Petter Northug til tvsporten.no, som tidligere i høst la ut denne merittliste-hilsenen til Halfvarsson.

Saken startet sist uke da NRK spurte landslagstrener Tor Arne Hetland om hvem som var det naturlige valget på ankeretappen i OL. Da var svaret Finn Hågen Krogh.

- Finn Hågen kommer til å gå sisteetappen. Han beviste forrige vinter at han er vår beste mann, så der har vi kontroll, sa Hetland til NRK.

Finn Hågen Krogh var ikke like sikker.

- Petter har mer erfaring enn meg som ankermann, men jeg er kanskje bedre på å holde stor og jevn fart, sa Krogh til TVsporten.no på et pressemøte i italienske Val Senales.

Som ankermann har Petter Northug sikret fem strake stafettseire for Norge. Men forrige vinter ble stafettpinnen overlevert til Krogh siden Northug var ute av form etter høydesmell. Krogh takket for tilliten med å holde unna for Sergej Ustiugov i en svært dramatisk sisteetappe i Lahti-VM.

- Finn har levert gang på gang. Det er godt nok for meg, sa Hetland til NRK.

Det har ikke bare vært fiendtskap mellom Sverige og Northug. I 30 årsgave fikk Northug ei svensk landslagslue, men måten han takket for gaven på, skapte på nytt furore. Se hvorfor i videoen under:

Northug feirer seieren under team-sprinten med Finn Hågen Krogh i Falun-VM 2015.